Ga naar inhoud

Kan een OCMW de digitale huurwaarborg van borgr opnemen in zijn hulpverlening?

VlaanderenPrivate woninghuur

Kort antwoord

Ja. Een OCMW kan de digitale huurwaarborg van borgr opnemen in zijn hulpverleningsaanbod en daarvoor een structurele samenwerking aangaan. De organieke OCMW-wet biedt ruimte om met externe organisaties samen te werken wanneer dit bijdraagt aan de maatschappelijke dienstverlening. Het OCMW bepaalt zelf hoe het die samenwerking organiseert.

Toelichting

Artikel 61 van de organieke OCMW-wet van 8 juli 1976 laat OCMW's toe een beroep te doen op externe organisaties en daarvoor overeenkomsten te sluiten.

Een samenwerking met borgr kan het beheer van huurwaarborgdossiers vereenvoudigen en medewerkers ondersteunen bij de begeleiding van cliënten. Het OCMW kan de digitale huurwaarborg daarbij opnemen als een bijkomende mogelijkheid binnen zijn bestaande dienstverlening.

Bronnen

Laatst inhoudelijk gecontroleerd
16 oktober 2026

Gerelateerde vragen